Μενού:

Drop Down Menus CSS Drop Down Menu Pure CSS Dropdown Menu

22 Δεκ 2014

Συμβουλές μαγειρικής για άντρες

Όλα όσα πρέπει να ξέρει ένας άντρας για την κουζίνα ακομα κι αν δεν έχει μπει ποτέ σ' αυτή.


1. Ο λόγος που οι συνταγές έχουν αριθμημένα βήματα είναι γιατί πρέπει να τα ακολουθείς. Είναι τόσο απλό αλλά μόνο όταν περάσεις κάποιο βήμα και δεν ξέρεις πώς να το σώσεις καταλαβαίνεις τη σημασία των βημάτων.

2. Το αλάτι δεν είναι το παν: σχεδόν σε κάθε συνταγή που διαβάζεις στο ίντερνετ, σε βιβλία και περιοδικά η οποία περιλαμβάνει αλάτι, μπορείς να το αντικαταστήσεις με μυρωδικά ή/και μπαχαρικά (δεντρολίβανο, θυμάρι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα, κάρι κλπ). Και πιο υγιεινά αλλά και πιο νόστιμα.

3. Αν θέλεις να έχεις μόνο ένα σκεύος στην κουζίνα σου, αυτό είναι σίγουρα ένα μεγάλο (αντικολλητικό) τηγάνι – και όχι η τοστιέρα. Τέλειο για σοτάρισμα, τηγάνισμα, καβούρδισμα ή απλό ζέσταμα κάθε φαγητού. Ίσως όχι το πιο υγιεινό, σίγουρα όμως το πιο πρακτικό.

4. Εξοπλίσου με ένα καλό μαχαίρι που θα σε βοηθήσει να ψιλοκόψεις και να καθαρίσεις εύκολα το φαγητό. Δεν φαντάζεσαι πόσο χρόνο μπορείς να χάσεις όταν χρησιμοποιείς ένα κακό μαχαίρι.

5. Ετοιμάζεις μακαρόνια; Δοκίμασέ τα χωρίς να τα στραγγίξεις. Το νερό με το άμυλο των ζυμαρικών δένει τέλεια με τη σάλτσα και θα πάθεις σοκ με το τί έχανες τόσα χρόνια.

6. Όταν σοτάρεις / ψήνεις κρέας, ένας γενικός κανόνας είναι να έχεις δυνατή φωτιά για να ψηθεί γρήγορα εσωτερικά και να μην γίνει πέτρα εξωτερικά.

7. Το απόλυτο μυστικό για άπαιχτες τραγανιστές τηγανητές πατάτες είναι να τις τηγανίσεις σε δύο δόσεις, σε δυνατή φωτιά, όπως οι Βέλγοι. Εναλλακτικά, βούτηξέ τις σε κρύο αλατισμένο νερό πριν τις τηγανίσεις, σκούπισέ τις και είσαι έτοιμος για τηγάνισμα.

8. Όταν η συνταγή για κρέας ή κοτόπουλο λέει «να πάρει χρώμα», εννοεί καφέ και όχι μπεζ.

9. Επίσης μην γεμίσεις το τηγάνι με πολλά υλικά πριν πάρει το σωστό χρώμα το κρέας. Δεν θα μαγειρευτεί ποτέ γιατί θα βράζει στους χυμούς του.

10. Μεγάλο μυστικό: η μαγειρική είναι καλύτερη όταν ταυτόχρονα πίνεις ένα ποτήρι κρασί. Γι αυτό αν η συνταγή θέλει κρασί, φρόντισε να πίνεται και να μην έχει ξεμείνει αιώνες στην κουζίνα σου.

(πηγή: Man Book)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου